Pulma Panu (toim.) Suomen romanien historia. SKS 2012.
Junkala, Seppo & Tawah, Sanna: Enemmän samanlaisia kuin erilaisia. Romanilasten ja -nuorten hyvinvointi ja heidän oikeuksiensa toteutuminen Suomessa. Lapsiasiavaltuutetun toimiston julkaisuja 2009:2.
Markkanen Airi, Puurunen Heini, Saarinen Aino (toim.) HUOMIO! Romaneja tiellä. Like 2012.
Syrjä Hannele ja Valtakari Mikko: Romanien pitkä matka työn markkinoille. Tutkimus romanien työmarkkinoille sijoittumisen edistämisestä. Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja 22/2008.
Markkanen Airi: Luonnollisesti. Etnografinen tutkimus romaninaisten elämänkulusta. Joensuun yliopisto, 2003.
Oletko tutustunut romanikulttuuriin? Opas opettajille ja kouluttajille. Ovet auki –projekti, Ammattiopisto Luovi, 2007.
Romanien reitit. Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seuran opetusaineisto.
Helsingin kaupunginkirjasto – Suomen romanit. Romaniaihepaketti esittelee HelMet-kirjaston romaneja käsittelevää tietokirjallisuutta ja musiikkitallenteita. Paketista löytyy myös romaniaiheisia Internet-linkkejä. Lopussa esitellään romanijärjestöjen ja muiden toimijoiden sivuja.
Reppu ja romanilapsi -projekti. Romano Missio ry:n projekti tarjoaa tietoa romanikulttuurista ja historiasta erityisesti esi- ja alkuopetuksen henkilökunnalle.
Yhdenvertaisuus.fi -sivusto. Tieto- ja materiaalipankki yhdenvertaisuudesta kiinnostuneille henkilöille ja organisaatioille. Tietoa lainsäädännöstä ja tutkimuksista sekä eri vähemmistöistä. Lisäksi koulutusmateriaaleja ja tietoa ajankohtaisista tapahtumista.
Lind Armas: Caleb – romanipojan evakkotarina. Like ja Rauhanpuolustajat, Pystykorvakirja 2010.
Lindberg Väinö ja Putkonen Tuovi: Kärrypoluilta punaisille matoille. SKS 2012.
Lumberg Kiba: Musta perhonen (2004), Repaleiset siivet (2006), Samettiyö (2008). Romanitrilogia. Sammakko.
Baltzar Veijo: Polttava tie. Tammi 1968.
Veijo Baltzarin ja Drom-yhdistyksen tuottama romanien holokaustista kertova näyttely "Miranda" aloitti Suomen kiertueensa Kouvolasta keväällä 2012. Näyttely kiertää Suomea kolmen vuoden ajan. Lisätiedot: www.drom.fi
HALUATKO TIETÄÄ VIELÄ LISÄÄ? - KUTSU ROMANI VIERAAKSI KOULUUSI!
Suomen UNICEFin Romanikouluvierailut-hanke alkoi vuoden 2012 alussa. Voit tilata romanitaustaisen kouluvierailijan luokkaasi kertomaan romanikulttuurista. Hanke on suunnattu peruskoululaisille ja lukiolaisille.