Mikä minusta tulee isona

Uravalinnat ovat vaikeita. Toiset tuntuvat jo hyvin nuorena tietävän tarkalleen mitä työtä haluavat tulevaisuudessa tehdä ja mihin kouluttautua. Toisille päätös on vaikeampi. Kuinka sitä voi jo teininä tietää mitä haluaa loppuelämällään tehdä? Työ on kuitenkin tärkeää. Sen tekeminen täyttää päivän valveillaoloajasta suurimman osan. Siksi työn tulisi olla mieluisaa.

"Työ" kuulostaa sanana kovin työläältä. Ammatinvalintaa voi kuitenkin lähestyä toisellakin tavalla. Eikö olisi hauskaa, jos työsi tuntuisi lähinnä harrastukselta ja siltikin saisit siitä palkkaa! Erilaisia ammatteja on suunnaton määrä. Vaihtoehtoja voi lähteä karsimaan miettimällä mikä on mielestäsi kivaa tekemistä. Mitkä asiat tuottavat sinulle iloa? Omasta kiinnostuksen kohteesta voi aivan oikeasti saada itselleen ammatin! Jos muodista puhuminen saa sydämesi takomaan, mieti mitä kaikkea voi muotialalla tehdä. Suunnitella, myydä tai konsultoida. Pidätkö rakennuksista? Olisitko mieluummin rakentamassa vai suunnittelemassa niitä? Ehkä pidät valokuvauksesta tai rakastat eläimiä? Koulusi ammatinvalintaohjaajan kanssa voit käydä mielenkiinnon kohteitasi läpi ja miettiä yhdessä hänen kanssaan minkälaisia ammatteja niiden parista löytyy.  Muista, että sinä pystyt! Miksi tyytyisit vähempään?
 
 
Katso Rosita Lindgrenin tekemä digitales -video ammatinvalinnan vaikeudesta
 
Kaikki eivät voi olla suuria taiteilijoita taikka supertähtiä, mutta eivät kaikki sitä haluakkaan. Kaikki työ on tärkeää.