Taiteile taikataikinalla

Taiteile taikataikinalla!
 
Taikataikinan resepti
Ohjeella syntyy noin 1 kg valmista suolataikinaa
•4 1/2 dl (350 g) vehnäjauhoja
•2 1/4 dl (350 g) hienoa suolaa
•2 1/4 dl vettä
Sekoita suola ja jauhot keskenään kulhossa. Lisää puolet vedestä ja sekoita, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää loput vedestä vähitellen samalla sekoittaen. Taikina on valmis, kun se on sopivan notkeaa muovailtavaksi. Vaikka taikina jäisi liian kuivaksi, älä lisää enempää vettä, vaan vaivaa sitä märillä käsillä.
Ota taikina kulhosta leivonta-alustalle ja vaivaa sitä vielä pari minuuttia. Taikinan tulisi olla vaivauksen jälkeen pehmeää ja notkeaa, mutta se ei saa tarttua käsiin eikä alustaan. Jos taikina ei pysy koossa tai se halkeilee, vaivaa sitä märillä käsillä. Jos taikina on liian vetistä, se ei pysy muodossaan. Lisää silloin taikinaan jauhoja.
Taikataikinaa käytetään muovailuvahan tavoin, paitsi että valmiit taideteokset voidaan kuivattaa ja laittaa vaikka hyllyyn koristeeksi. Taikataikina taideteoksia voi myös maalata sekä lakata taikka koristella kimalteilla ja paljeteilla.
Ennen koristelua ja maalaamista anna taikataikinan kuivua noin kaksi päivää paperin päällä. Jotta taikina kuivuu kauttaaltaan, on taikinaa käänneltävä välillä eri asentoihin.
Ei ole mielikuvituksella rajoja, kun taikataikinalla taiteilee!
Lähde: pilttipiiri.fi