Amadeus Lundberg

Amadeus on Helsinkiläinen ammattimuusikko, jolla on takanaan monipuolista musiikkitaustaa ikäänsä nähden. Lundberg on kasvanut musikaalisessa perheessä, jossa musiikki on ollut aina vahvasti läsnä. Nimensäkin mies on saanut Mozartin mukaan. Amadeuksen ensimmäiset musiikkiopinnot ovat alkaneet jo 3-vuotiaana musiikkiesikoulussa. 6-vuotiaana hän aloitti musiikkiopistossa viulunsoiton. 10-vuotiaana Amadeus lauloi vuoden Helsingin Kansallisoopperan lapsikuorossa. Viulun lisäksi hän on soittanut rumpuja ja kitaraa sekä laulanut erilaisissa kokoonpanoissa.

Vuonna 2009 Amadeus Lundberg voitti tangokuninkuuden. Seuraavana vuonna Lundberg oli mukana Suomen Euroviisu -finaalissa, päässen jatkoon kappaleella Anastacia. Vuonna 2010 julkaistiin myös hänen ensimmäinen albuminsa Amadeus. Saman vuoden syksynä artisti kiersi Anneli Sarin kanssa musiikkinäytelmäteoksen Taivaan portit kanssa lukuisilla paikkakunnilla. Hän on esiintynyt yhdessä myös mm. Hortto Kaalojen kanssa.

Amadeus Lundberg esiintyy ahkerasti tanssilavoilla sekä -ravintoloissa. Näiden ohella Amadeusta nähdään konserttikiertueilla.

Lähde: Auraviihde
Kuva: Auraviihde

http://youtu.be/mgs7kmm3I_g