Trio Rosenberg

Trio Rosenbergiin kuuluu kolme serkusta: Nonnie, Nous'che ja Stochelo Rosenberg.

Serkukset ovat soittaneet yhdessä lapsuudestaan asti. Opin he ovat imeneet ystävien ja sukulaisten soitosta - korvakuulolla, katselemalla, kokeilemalla ja harjoittelemalla, uudestaan ja uudestaan. Itseoppineet serkukset eivät hallitse nuotteja, mutta ovat siitäkin huolimatta yksi tämän hetken vaikuttavimmista jazzbändeistä, etenkin mustalaisjazzin osalta.

Trio Rosenbergin ohjelmistoon kuuluu heidän itse säveltämiensä kappaleiden lisäksi mm. Django Reindhardtin klassikkokappaleita.

Serkukset aloittivat esiintymisen jo lapsina erilaisissa juhlissa ja tapahtumissa. Pian poikien hämmästyttävät soittotaidot huomattiin ja esiintymisiä tilattiin laajemmin. Nykyään he muodostavat kokoonpanon, jonka maine on kasvanut maailmanlaajuisesti ja jonka jäsenet ovat kiistatta yhdet parhaista soittajista koko maailmassa. Trio Rosenbergin soittama mustalaisjazz on hyvin nopeatempoista ja sormityöskentely salamannopeaa.

Jäsenet

Stochelo Rosenberg, syntynyt 1968, soolokitara.

Stochelon kitaraharrastus alkoi "poikkeuksellisen myöhään", 10-vuotiaana. Poikkeuksellisen myöhään siihen nähden, että poika kasvoi perheessä, jossa musiikki oli vahvasti läsnä. Stochelo oppi kuitenkin uskomattoman nopeasti harjoittelemalla Django Reinhadtin sooloja toistamiseen kerta toisensa perään. Jo pian Stochelo ylsi useita vuosia soittaneiden serkkujensa tasolle. Muutaman vuoden kuluttua, 12-vuotiaana Stochelo voitti lasten musiikkikilpailun Alankomaiden televisiossa. Rosenbergin serkukset soittivat jo tuolloin yhdessä ja Stochelon voiton myötä trio sai ansaittua huomiota ja suurta suosion kasvua. Hänellä oli nuorena useita mahdollisuuksia päästä eri levy-yhtiöihin, mutta hänen vanhempansa halusivat pitää Stochelon suojassa show businekselta. Niinpä hän jatkoi soittamista serkkujensa kanssa. Lähes swingin ikoniksi muodostunut Stochelo on ansainnut arvostusta poikkeuksellisesta lahjakkuudestaan. Stocheloa pidetään yleisesti yhtenä nerokkaimmista kitaristeista, mutta itse hän sanoo: "Unohda Stochelo ja kaikki muut. Jos haluat oppia ja ymmärtää mustalaisjazzia, aloita Djangosta. Hän on paras kitaristi, jota koskaan on ollut".

Nonnie Rosenberg, syntynyt 1956,  kontrabasso.

Nonnie Rosenberg kasvoi kitaroiden ympäröimänä, joita hänen isänsä sekä setänsä soittivat. Luonnollisesti poika innostui kitarasta itsekin jo hyvin varhain. Hän haaveilikin tulevansa suureksi flamencokitaristiksi. Nonnie huomasi, että voi olla pulmallista syntyä perheeseen, jossa on jo monta kitaristia; Nonnieta pyydettiinkin valitsemaan kontrabasso, kun kyse oli soittamisesta perheen omassa bändissä. Suurikokoinen instrumentti oli aluksi pienelle pojalle raskas pidellä ja käsitellä, mutta väsymättömällä harjoittelulla Nonniesta kasvoi kontrabasson mestari ja Trio Rosenbergin grooven selkäranka.

Nous'che Rosenberg, syntynyt 1965, kitara.

Nous'che Rosenberg, ryhmän toinen kitaristi, tarttui kitaraan myös jo varhain lapsuudessa. Tunnista toiseen jatkuva soittaminen keskeytyi vain silloin, kun poika siirtyi esiintymään paikalliseen kirkkoon taikka muuhun tapahtumaan.

Nous'che tunnetaan komppikädestään, joka on kärkisijoilla nopeudestaan. Yksi hänen suosikkitempuistaan on kiihdyttää tempo niin nopeaksi, että vain parhaat voivat pysyä hänen tahdissaan. Nous'che on tunnustettu yhdeksi maailman parhaaksi komppikitaristiksi.

Lähde: Wikipedia, yhtyeen kotisivut